Ankara'da nereden arsa alınabilir?
(1 inceleyen) (1) Ziyaretçi
Ankara'da nereden arsa alınabilir? sss

BAŞLIK: Ankara'da nereden arsa alınabilir?

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 13 Oca 2012 08:27 #352

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Sayın cinar;
Kusunlar bölgesi yüksek emsali ve İkea nın yanı başına yapılacak terminal den olumlu etkilenecektir. Bölgede konut emsalinin yüksek olması yanında ticari vasıflı arsalalrında yoğunlukları yüksek. Çayyolu Yaşamkent tarzı yapılaşmanın başladığı bu bölgede (İkea çevresi) daire fiyatları Mamak klasik imarından sonra yapılaşan binalardaki fiyatların neredeyse iki katı diyebiliriz. Bunu projelere, atanan yaşam yoğunluğuna ve dairelerin kaliteli, yapıların daha özellikli ve lüks olmasına bağlıyorum. Kusunlar bölgesinde ada bazında şuyulanma ile planın revize edileceğini duyduk. Bu sebeple sanırım ruhsat vermiyorlardır. Plan tadilatı bittiğinde, yapılaşma manasında daha hoş bir tablo oluşabileceğini tahmin ediyorum. Yine Kusunlar ile Yakupabdal arazileri arasında yapılaşan Toki Bloklarındaki yaşam yoğunluğu bölgeyi doğrudan ve olumlu şekilde etkileyecektir diye düşünüyorum. Bu noktada Yakupabdal Turizm Tesis planlı alanlara kadar yaslanan yapılaşma sebebiyle köyün bu yanına bakan parsellerinde fiyat artışı meydana geldi. Yine Yakupabdal köyiçi bölgesinde fiyatlar hissedilir biçimde yükseldi. Arazi Kış Turizmine yönelik projelerle desteklendiğinde tablonun çok daha güzel olmasını bekliyorum. Elmadağ Kayak Merkezi dört mevsim beğenilen bir bölgedir. Ve haliyle dikkat çekmektedir. Bununda altını çizelim. Kusunlarda verdiğiniz ada-parsellere bakacağım ancak plan tadilatı sebebiyle bunların büyüklük ve şekilleri ile belki yerlerinde fiiziki değişiklikler olabilir. Bu sebeple yeni plan şekilllendiğinde anılan parselleri yeni fiziki durumlarıyla birlikte değerlendirmek daha doğru olacaktır. Kısaca bilgi ve düşüncelerim bu istikamettedir. Sağlıkla kalınız.
Selamlar,
Serhan
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Son Düzenleme: 13 Oca 2012 09:12 Düzenleyen emlaksan.
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: cinar

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 13 Oca 2012 15:00 #354

  • cinar
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Taze Forumcu
  • Gönderiler: 7
  • Karma: 0
Ne gibi degisklik olabilir ada ve parsellerde, aldigimiz yerler imarli, kusunlar hep imarli, yerimiz ayni yerde duracakmi yoksa yerinidemi degistirebilecekler, bunu neye dayanarak yapabilirler.

Bu olacak degisiklik, arsa sahipleri icin daha mi iyi olacak yoksa kotumu. Sahsen benim kafam karisti? Bu degisiklikle ilgili bizi bilgilendirirsen sevinirim..

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 13 Oca 2012 23:41 #355

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Sayın cinar;
Bahsettiğim revizyon kısaca mevcut binlik parsellerin ada bazında şuyulanmak suretiyle daha büyük metrajlı ve daha çok katlı blokların yapılabileceği bir hal almasıdır. Tıpkı Mamak Şirintepe, Bağlum ve Saray bölgelerinde olduğu gibi. Örneğin sizin 1000 m2 tek tapu arsanız plan tadilatı sonrasında yanındaki parsellerden bir kaçı ile birleşerek yeni bir şekil alacaktır. Evet belki bu durumda hisseleneceksiniz ama yapılacak binalar çift asansörlü ve + özellikli olacak çevredeyse daha çok yeşil-sosyal alanlar oluşacaktır. Diğer yandan bir ihtimal alacağınız daire adedinde ufak tefek azalmalar meydana gelebilir ancak bu kez lüks ve modern tarz yapılacak bu binalardaki daire fiyatları daha yüksek olacaktır. Dolayısıyla edineceğiniz daire adedinin azalacağını varsaysak dahi dairelerin satış fiyatlarındaki iyileşme/artış nedeniyle aradaki menfi fark kapanacaktır. Bir tecrübemi paylaşarak konuya açıklık getirmek istiyorum. Mamak Şirintepe de 1000 m2 tek tapu bir arsamız vardı. Revizyon öncesi zemin+3 kat olan bu arsamız şimdi 2000 m2 ve kat izni 7 ye çıkarıldı. Ancak 3-4 ortak olduk. Ortaklarımızla toplandık. Ve bir çok konuda konsensüs sağladık. Bir iki yıl içerisinde kat karşılığı vereceğiz. Bu arada belli oranlar ile arsamıza inşaat yapmak isteyen müteahhitler gelmiş olsalarda paydaşlar olarak biraz daha beklemeyi uygun gördük. Bu noktada belirtmek isterim ki eski imar esnasında ruhsat alarak arsamızın çevresinde yapılan klasik tarz binalarda daireler 80-90 bin civarlarından alıcı bulurken yeni tarz ile ruhsat alan inşaattaki temel seviye dairelerin 120 - 130 bin civarlarından alıcı bulduğunu öğrendik. Bu gerçek yukarıdaki öngörülerimi desteklemekle birlikte sizi de kafanızı karıştıran noktalar anlamında rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Bence endişeye gerek yok. Bu arada konu hakkında resmi inceleme yapmış değilim. Sorunuz üzere fikrimi ifade etmek istedim. Kişisel bilgi ve düşüncelerim bunlardan ibarettir. Sağlıkla kalınız.
Selamlar,
Serhan


Not: Yer değişme konusunu atladığımı fark ettim. Geçmiş tecrübeler ışığında parsel yerlerinde önemli bir değişiklik olmayacağını değerlendiriyorum. Tevhid pozisyonları dışında.
Selamlar
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Son Düzenleme: 14 Oca 2012 00:46 Düzenleyen emlaksan.

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 15 Oca 2012 11:14 #356

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
Şaşkın Bakkal yazan:
Serhan Bey Selamlar, Hayırlı İşler.
Elimde Kutludüğün Köyünde imarlı ve imarsız bir kaç parça arsa (hepsi ortaklı) var. 310 Ada 6 ve 7 nolu parseller, 311 ada 2,3,4,5 nolu parseller ve 1864 parsel nolu tarla. Enson üç sene önce yaptığımız araştırmada imarlı parseller için 40-50 TL/m2 imarsız tarla için 1-1,25 Tl/M2 fiyatlar vardı. Belediyenin fesh olup Mamak a katılmasından sonra imarlı arsalarda düşüş olduğu yönde söylentiler çıktı imarsız tarladan ise haberimiz bile yok. Kısacası bölge ve varsa fiyatlar hakkındaki görüşleriniz nedir? Bu taşınmazları elde tutmayı mı önerirmisiniz. ? (Vaktiniz müsait olur cevaplarsanız çok memnun olurum Teşekkür ederim.)




Sayın Şaşkın Bakkal;
İmar parsellerini inceledim. 310 ada 6 parsel 530 m² ve 9 hissedarlı görünmektedir. Şehit Ömer Caddesine cepheli ve güzel konumludur. Yine bu adaya bağlı 7 nolu parsel 490 m² ve 9 hissedarlıdır. Şehit Ömer Caddesine 2.sıra parsellerdendir. Hemen arkasında yer alan 311 ada 2 parsel 1208 m² büyüklükte ve 9 hisselidir. Bu adanın 3 nolu parseli 556 m² dir. Hissedar yapısı diğerleriyle aynıdır. 311/4 parsel 554 m² dir. 311 ada 5 nolu parsel 568 m² dir. Hissedarlar yapısı diğerleriyle bire bir aynıdır. 311 adanın çevresinde Altay Sokak ve Park Alanları bulunmaktadır. Ayrıca Mareşal Çakmak Caddesine de yakın konumludur. Anladığım kadarıyla 2008 yılında sizlere intikal etmiş bu yerler. Kişisel fikrim beklemeniz yönünde. Mamak Ortaköy ve Gökçeyurt gibi gelişim gösterecek proje alanlarına yakın oluşu sebebiyle bu arazinin ileriye yönelik kıymetlenebileceğini değerlendiriyorum. Yerinizde olsaydım acil bir durum yoksa satmaz, beklerdim. Sağlıkla kalınız.
Selamlar,
Serhan


Not:
Sayın Şaşkın Bakkal sistemde iletişim numaranız eksiktir. Güvenlik prensiplerimiz gereği bilgi@emlaksan.com.tr adresimize size ulaşabileceğimiz bir numara yazıp gönderebilirseniz memnun oluruz. (Üyelerimizin iletişim bilgileri hiç bir suretle 3.şahıslar ile paylaşılmamaktadır)
Selam ve Saygılarımızla
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Son Düzenleme: 15 Oca 2012 14:48 Düzenleyen emlaksan.

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 16 Oca 2012 11:25 #357

  • levent06r
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Altın Forumcu
  • Gönderiler: 174
  • Karma: 3
iyi günler serhan abi sana bi konuda danışmak istiyorum.İncekte kültürel tesis alanı olarak satılan bir arsa var,burayı satın almış olsam ne yapabilirim? toplam 1500 m2,emsal 0.60,hmax serbest.kültürel tesis alanı olduğu için kafam karıştı,villa yapmaya izin verilir mi? şimdiden teşekkürler,saygılar..
Şu kullanıcılar Teşekkür etti: emlaksan

Cvp: Ankara'da nereden arsa alınabilir? 16 Oca 2012 23:38 #358

  • emlaksan
  • ÇEVRİMDIŞI
  • Yönetici
  • Gönderiler: 998
  • Karma: 21
.
Sayın levent06r;
Bildiğim kadarıyla planda ne önerilmiş ve uygulama yapılmışsa yine plan notları çerçevesinde işaret edilen yönde yapılaşabilirsiniz. Bu sebeple villa yapmak hedefiyle davranacaksanız bana kalırsa konut imarlı bir yer seçmenizde fayda var. Nacizane.
Selamlar,
Serhan
Doğru yatırım yüksek getiri bol kazanç...
Sayfa oluşturulma süresi: 0.86 saniye